Gebruiksaanwijzing

We Design b.v. is gevestigd op de Brouwerijweg 112, 6814 EN te Arnhem. De ortheses van We Design zijn bedoeld voor normaal dagelijks gebruik. De ortheses geven een uitwendige steun aan gewrichten (conservatieve behandeling) waardoor rust en stabiliteit wordt verkregen. Hierdoor wordt de motoriek bevorderd en is men meer in staat om de dagelijkse werkzaamheden te kunnen doen. De ortheses van We Design worden in de afgelopen decennia met veel plezier gedragen en bieden voor velen verlichting in hun dagelijkse activiteiten.

Waar u op moet letten bij het dragen van de ortheses:

Opbouwen: Als u een nieuwe orthese krijgt, heeft u tijd nodig om hieraan te wennen. Bouw daarom de tijd dat u dit draagt op. Doe de orthese niet direct de hele dag om. Het is normaal dat een kleine drukplek op de huid kan ontstaan. Deze moet na een half uur, na het afdoen, weer weg zijn.

Pijn en/of drukpunten: Het kan in het begin voorkomen dat door het dragen van de orthese in combinatie met het verrichten van uw dagelijkse werkzaamheden, er pijnlijke drukpunten ontstaan. Wij adviseren u uw orthese af te doen en voor bijstelling contact op te nemen met uw orthopedisch instrumentenmaker.

Gevoelloosheid: Krijgt u een ‘doof’ gevoel dan kan het zijn dat de orthese drukt op een zenuwtakje. Wij adviseren u uw orthese af te doen en voor bijstelling contact op te nemen met uw orthopedisch instrumentenmaker. Het plekje waar de zenuw wordt geïrriteerd moet vrij liggen. Het gevoel komt na het afdoen van de orthese vanzelf terug. Dit is afhankelijk van hoelang u de orthese ondanks de gevoelloosheid hebt aangehouden. Dit kan een week of meer duren. Volg dan ook het advies op en doe de orthese direct af.

Anatomische veranderingen: Heeft u uw orthese om en gaat de orthese gedurende de dag strakker zitten, doe de orthese dan af met behulp van zeep of handcrème. Koel uw handen af met water. Het kan zijn dat door inspanning of temperatuurwijzigingen anatomische veranderingen optreden. Na rust kunt u de orthese weer omdoen. Blijft de verandering in omvang van uw vingers aanhouden, dan is het verstandig om contact op te nemen met uw orthopedisch instrumentenmaker. Deze kan samen met u kijken naar een oplossing.

Veranderingen: In de loop van de tijd kunnen uw gewrichten veranderen waardoor de orthese niet meer prettig zit en zijn oorspronkelijk werking verliest. Neem dan contact op met uw orthopedisch instrumentenmaker.

Rijvaardigheid: Het dragen van een orthese kan aan iemand juist meer grip geven terwijl het voor een ander de grip verminderd. Om deze reden is het van belang dat u via het CBR dit laat beoordelen. Dit is belangrijk voor uw veiligheid op de weg als ook voor de veiligheid van de ander. U krijgt dan een aantekening op uw rijbewijs en u weet of u de orthese beter om kunt doen of juist af moet houden tijdens het rijden.

Werkzaamheden zoals klussen en andere zaken waarbij u grip op datgene moet hebben wat u tussen uw handen heeft: We Design adviseert hier de veiligheid-voorschriften in acht te nemen en door u te beoordelen of u meer grip heeft met de orthese om of juist als u bij deze werkzaamheden de orthese af doet.

Kettingen en/of bandjes aan de ortheses: In sommige gevallen is een ketting of een bandje om de orthese van belang om de orthese op de juiste plek te houden. U moet dan tijdens uw dagelijkse werkzaamheden extra opletten om te voorkomen dat de bandjes en/of kettingen ergens achter blijven haken.

Slot en scharnier aan de ortheses: In sommige gevallen kan het zijn dat een slot en scharnier toegepast moet worden. U moet dan tijdens uw dagelijkse werkzaamheden extra opletten om te voorkomen dat de sluitingen en/of scharniertjes ergens achter blijven haken.

Hitte: Zilver kan warm worden, houdt dus rekening met extreme hitte. Kijk uit bij kachels, ovens en/of alle andere warmte bronnen. Doe de ortheses dan direct af.

Draaiende en bewegende delen: Bent u in de buurt van draaiende en bewegende delen, doe dan uw orthese af. Hierdoor voorkomt u dat de orthese ergens tussen komt en schade en/of letsel kan toebrengen. Neem ook altijd de veiligheidsvoorschriften van de apparaten waarmee u werkt in acht.

Krassen: Zilver is een metaal en kan krassen veroorzaken op zachtere objecten. Houdt rekening bij tafels met een mat glazen blad. Het zilver kan krassen veroorzaken.


Allergie

Zilverallergie: Vaak weet u dat u een zilverallergie heeft en om deze reden zult u dan niet kiezen voor een orthese van We Design. Mocht blijken dat u na het dragen van een orthese van We Design erachter komt dat u een zilver allergie heeft, doe dan de orthese direct af.
Hoe merkt u op dat u een allergie heeft: Bij een allergie zal bij het dragen van zilver uw huid direct irriteren en rood worden. Wellicht dat het ook gaat jeuken. We Design heeft met de orthopedisch instrumentenmaker hier goede afspraken over. Neem dan ook direct contact op met hen.

Koperallergie: Het zilver van We Design bevat een geringe hoeveelheid koper te weten 75/1000ste delen.

Zink allergie: bij ortheses waarbij solderingen zijn geplaatst wordt in het soldeer een minimale hoeveelheid zink toegepast. Dit is om de twee zilver delen aan elkaar te kunnen vastzetten.


Melding

Bij vragen en/of klachten dient u dit te melden bij uw medisch instrumentenmaker. Deze zal dan contact opnemen met We Design en gezamenlijk wordt dit in behandeling genomen.


Verantwoordelijkheid

Gevolgen bij het dragen van de orthese: We Design is niet verantwoordelijk voor de keuze van de ortheses en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor enige vorm van letsel dat voortkomt uit het gebruik van de geleverde ortheses. We Design weigert dan ook alle aansprakelijkheid voor de gevolgen van het dragen van een orthese.


Levensduur van de ortheses van We Design

Zilver is een duurzaam edelmetaal. Dit maakt dat de ortheses van We Design om deze reden een grote houdbaarheidsdatum kunnen hebben. De ortheses zijn echter een gebruiksvoorwerp met een medisch doel. De ortheses zijn bedoeld voor dagelijks gebruik. De ortheses oefenen druk uit om de steun die nodig is te geven. Hierdoor kan slijtage plaatsvinden. Dit is in grote mate afhankelijk van de intensiteit van en de werkzaamheden waarbij de ortheses worden gedragen. Door de orthese tijdens het gebruik regelmatig te verbuigen en terug te buigen wordt het zilver hard en kan hierdoor breken.


Garantie

Garantie We Design: We Design heeft haar algemene voorwaarden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. We Design geeft garantie aan al haar ortheses. De specifieke garantie voorwaarden zijn bekend bij haar klanten. We Design zorgt samen met de medische professional -binnen de wettelijke kaders- dat u een adequaat medisch hulpmiddel voor uw aandoening verkrijgt. De directie van We Design bedankt u voor uw vertrouwen. Dagelijks zorgt ons team met veel plezier, kennis en vakman/vrouw schap voor een functionele en mooie orthese voor u. Een ieder in ons bedrijf draagt bij aan een goede service.


Namaak en origineel

De ortheses van We Design zijn afhankelijk van het model auteurs, model en/of octrooirechtelijk beschermd en mogen niet worden nagemaakt.