Artrose wijsvinger

Artrose in de wijsvinger kan een vervelende aandoening zijn die de dagelijkse activiteiten kan beperken. De aandoening ontstaat wanneer de kwaliteit van het kraakbeen in het gewricht tussen de basis van de duim en de wijsvinger verslechtert. Hierdoor kunnen er pijn, stijfheid en zwellingen optreden. Artrose in de wijsvinger komt vaak voor bij mensen van middelbare leeftijd en ouderen, maar kan ook optreden bij jongere mensen die herhaaldelijk dezelfde bewegingen maken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere oorzaken, zoals bijvoorbeeld hypermobiliteit. 

We Design biedt verschillende oplossingen voor mensen met artrose in de wijsvinger. Denk aan orthopedische braces en splints die de pijn verlichten en de beweging verbeteren. Hierdoor kunnen mensen met artrose in de wijsvinger hun dagelijkse activiteiten weer gemakkelijker uitvoeren.

Mask Group 36

Wat is artrose in de wijsvinger en hoe ontstaat het?

Artrose in de wijsvinger is een aandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen in het gewricht geleidelijk verslechtert. Naarmate het kraakbeen verslechtert, of soms zelfs helemaal verdwijnt, wordt het gewricht minder soepel en kan er pijn en stijfheid optreden, vooral bij het bewegen van de duim en wijsvinger.

Artrose wordt door verschillende factoren veroorzaakt. Denk aan het ouder worden, overmatig gebruik van de handen, verwondingen aan de hand en genetische aanleg. Mensen die regelmatig zware activiteiten uitvoeren met hun handen, zoals bouwvakkers, tuiniers en muzikanten, hebben mogelijk een verhoogd risico op het ontwikkelen van artrose in de wijsvinger.

Silversplints als oplossing bij artrose in de wijsvinger

Silversplints kunnen een oplossing bieden voor mensen met artrose in de wijsvinger. Deze orthopedische hulpmiddelen zijn gemaakt door We Design en ondersteunen en stabiliseren de wijsvinger. Daardoor vermindert de pijn en stijfheid van artrose. Silversplints zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, afhankelijk van de specifieke behoeften van de eindgebruiker.

Deze splints zijn gemaakt van zilver, wat zorgt voor duurzaamheid en flexibiliteit. Bovendien zijn ze antibacterieel en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn licht en onopvallend, waardoor ze discreet kunnen worden gedragen. Silversplints zijn een uitstekende oplossing voor mensen met artrose in de wijsvinger die hun dagelijkse activiteiten willen voortzetten met minder beperkingen.

Meer weten of gratis advies ontvangen? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten zorgen voor de juiste informatie of een passend advies.

Heb je een specifieke vraag voor We Design? 

Misschien staat het antwoord op jouw vraag tussen de veel gestelde vragen. Zo niet?

Neem contact op via e-mail:

we-design@silversplints.com

Of bel van maandag t/m donderdag tussen 08:30 - 17:00 op

+ 31 26 3810166