Blogs

Medisch specialist, Orthopedisch technoloog

Kennismaking Silversplints

19 April 2023

Silversplints zijn nog relatief onbekend bij veel mensen, terwijl ze een waardevol hulpmiddel kunnen zijn bij verschillende medische aandoeningen. Om meer inzicht te geven in wat Silversplints zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt, beantwoorden we hieronder enkele veelgestelde vragen. Van de samenstelling van het materiaal tot de vergoeding door zorgverzekeraars, we geven graag wat meer uitleg zodat mensen beter kunnen begrijpen wat Silversplints precies zijn en hoe ze kunnen helpen.

We Design 86

Worden Silversplints wel door de zorgverzekering vergoed?

Silversplints, ook bekend als zilveren ortheses, worden in principe vergoed door de zorgverzekering. Ortheses in het algemeen worden namelijk vergoed vanuit de basisverzekering, zo ook Silversplints. Het is echter wel belangrijk dat de Silversplints door een bevoegde arts worden voorgeschreven, zodat de zorgverzekeraar de kosten kan vergoeden. Het is altijd verstandig om contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor meer informatie. Kortom, de vergoeding van Silversplints valt in de basisverzekering, mits deze voorgeschreven worden door een bevoegde arts.

Geneest een Silversplint mij van mijn klachten?

Een Silversplint is een hulpmiddel dat kan worden ingezet bij verschillende medische klachten, maar het is geen geneesmiddel. De splint biedt ondersteuning en kan pijn (en daardoor ontsteking) verminderen. De Silversplint kan een belangrijke rol spelen in het verlichten van symptomen en het doel is het vergemakkelijken van het uitvoeren van dagelijkse bezigheden.

Silversplints worden in principe vergoed door de zorgverzekering. 


Zijn de Silversplints van We Design wel van echt zilver?

Ja, de Silversplints van We Design BV zijn van echt zilver gemaakt. Het bedrijf gebruikt alleen eerste gehalte zilver. Dit zilver bevat minimaal 92,5% puur zilver, aangevuld met koper om de sterkte en duurzaamheid te vergroten. Belangrijk om te vermelden is dat er geen nikkel wordt gebruikt. Dit type zilver is geschikt voor medische toepassingen en bij uitstek geschikt als materiaal voor vinger-, duim-, hand- en polsortheses.

De splints zijn zo ontworpen dat ze comfortabel zitten en geen ongemak veroorzaken.


Zitten Silversplints wel comfortabel?

Silversplints worden zo ontworpen dat ze comfortabel zitten en geen ongemak veroorzaken; met weinig materiaal functioneel en doelgericht zijn. Dit zorgt voor de open structuur van Silversplints en het lichte gewicht. Deze open vorm en het antibacteriële karakter van zilver zorgen dat de orthese niet gaat zweten of irriteren aan de huid. Door de dichtheid van zilver is het materiaal “zacht” genoeg om te buigen of vervormen. Dit betekent dat de splint kan worden aangepast aan de specifieke pasvorm en behoeften van de drager. Deze factoren zorgen voor een optimaal draagcomfort

Samengevat zijn de Silversplints medische hulpmiddelen met verschillende functionaliteiten die ingezet kunnen worden voor verschillende medische klachten in de vinger, hand, pols, duim en elleboog. De Silversplints van We Design zijn van echt zilver gemaakt en worden in principe vanuit de basisverzekering vergoed. De splints zijn zo ontworpen dat ze comfortabel zitten en geen ongemak veroorzaken. Het zilver leent zich uitstekend om gevormd te worden naar de pasvorm en behoeften van de drager. Het is belangrijk om te onthouden dat de Silversplint een hulpmiddel is en geen geneesmiddel en dat het belangrijk is om regelmatig contact te houden met een arts over de medische klachten.

Lees ook